Echternach

De oudste stad van het land (5.600 inwoners) en het historische en culturele centrum van de Mullerthal Luxemburgs Klein Zwitserland heeft zijn middeleeuwse sfeer behouden: kronkelende straatjes, overblijfselen en torens van de oude stadsmuur en een marktplaats met gotische herenhuizen zetten de bezoeker terug in de tijd.

 

De meer van Echternach

Het meer van Echternach. Vanuit de richting van Luxemburg ligt recreatiecentrum van Echternach aan de ingang van de stad rond het kunstmatige meer van ongeveer 30 hectare. Hier zijn tal van recreatieve mogelijkheden die alles omvatten, van recreatie tot sport en cultuur


De Stad

Echternach is Europees. Winkelen in Echternach is daarom altijd meer dan alleen winkelen. Bezoek de terrassen van de restaurants en cafés en geniet buiten van de zomermaanden. Trakteer uzelf op een kleine pauze in de oudste stad van Luxemburg - in het ijscafé in het voetgangersgebied, in het café op het marktplein of in een restaurant in de buurt van de basiliek. Of ervaar de geschiedenis van de stad met zijn straten en pleinen. Een wandeling door Echternach is gewoon leuk!